Zanglessen in Rijen voor beginners en gevorderden


EM Music

Edwin Balogh

… het leven van Edwin. Hij startte zijn carrière in de Tilburgse formatie Stages, waar zijn typische rockstem al snel de aandacht kreeg van de Hongaarse metal band “Omen”. Na een paar jaar Omen gingen Tamas Szekeres (Gitarist Omen) en Edwin verder onder de naam “Tamas”. In deze samenwerking brachten ze twee albums uit, “The Dreamlake & BlueSyndicate.

 In 1996 Zong Edwin het 42ste Album van de legendarische band Omega in, "transcendent" genaamd. Tevens schreef hij samen met Attila Horváth, een gerenommeerd Hongaarse tekstschrijver, Engelstalige teksten voor diverse Hongaarse artiesten waarvan het album  "Just stay who you are" van de Hongaarse ster Charlie de belangrijkste was. In 1999 werkte Edwin voor de laatste keer samen met Omega en trad op tijdens het Omega Concert in het Nép Stadion in Boedapest voor zo’n 70.000 man publiek.

In 1998 Speelde hij de rol van " the Roman" op succesvolle cd " Into the Electric Castle" van Ayreon, het omvangrijke project van Arjen Lucassen, met o.a. Fish, Damien Wilson, Sharon van den Adel, Anneke van Giersbergen en Thijs van Leer

Naast Vocalcoaching houdt Edwin zich bezig met het opnemen en produceren van muziek. Naast zijn bestaan als uitvoerend artiest is Edwin zich gaandeweg zijn carrière meer bezig gaan houden met de technische kant van zijn vak. Zowel bij Swamp Studio als bij EM Music coacht hij de vocalen van muzikanten en artiesten. Daarnaast speelt Edwin heel aardig gitaar.

Discography

1994 The Dreamlake Tamas

1994 Could we Try (Single)  Tamas

1996 Blue Syndicate  Tamas

1996 Transcendence  Omega

1996 Break the chain  ( Single) Omega

1998 Into the Electric Castle     Ayreoné

1999  Nép stadium Live (DVD)  Omega